Vink ziet nieuwe werkwijze Koeman bij Oranje

Vink ziet nieuwe werkwijze van Koeman: 'Kijk wat er bij Ajax gebeurt, is toch niet heel raar'

8 oktober om 21:55

Marciano Vink denkt dat Ronald Koeman niet meer op zoek is naar een vaste spits voor Oranje. De analist verwacht dat de coach per wedstrijd gaat kiezen of hij Joshua Zirkzee of Brian Brobbey op gaat stellen. Vink zou die keuze van Koeman in ieder geval begrijpen.

"Zou het kunnen dat hij uiteindelijk tot de conclusie komt dat je per wedstrijd kijkt welke spits je gebruikt en dat je niet naar een vaste nummer negen gaat", gooit Vink een balletje op bij VoetbalPraat van ESPN. "Het gebeurt wel vaker. Kijk maar wat er bij Ajax gebeurt."

Vink noemt twee soorten wedstrijden als voorbeeld waarbij Brobbey en Zirkzee ingezet kunnen worden. "Als je tegen een tegenstander speelt die ruimte weggeeft, kun je ervoor kiezen om Brobbey in de één-tegen-één te krijgen. En tegen gesloten tegenstanders kies je dan voor de voetballer Zirkzee."

De analist vertelt in ieder geval dat hij het rouleren met de spits helemaal geen gekke keuze zou vinden. "Ik denk dat het niet eens zo’n hele vreemde optie is. Je hebt nu twee jongens aan het werk gezien waaruit je zou kunnen kiezen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!