Kraay over Jerdy Schouten

Kraay looft 'Dreh- und Angelpunkt' van PSV: 'Bijna te goed voor de Eredivisie'

Vandaag om 07:42
Laatste update: om 08:08

Hans Kraay junior denkt dat Jerdy Schouten inmiddels bijna te goed is voor de Eredivisie. Qua aanspeelbaarheid vergelijkt de analist de middenvelder van PSV met Zinedine Zidane en Luka Modric.  

"Jerdy Schouten is het Dreh- und Angelpunkt van PSV", steekt Kraay jr. van wal tegenover Voetbal International. "Hij is top-top in de Eredivisie. Hij was geweldig op het EK. En was waanzinnig goed in de Champions League tegen Sporting Portugal. Schouten is altijd aanspeelbaar, ook in de dekking, en heeft ogen in de rug. Twee spelers schieten met die laatste eigenschap in mijn gedachten voorbij: Zinedine Zidane en Luka Modric. Schouten speelt alles vooruit."

Volgens Kraay kan Schouten het tempo van de Champions League 'met twee vingers in de neus' aan. "En dan vergeet ik nog bijna de zeldzaamheid: een scorende Jerdy Schouten, hij had blijkbaar zijn schietschoenen aan tegen Sporting", aldus de oud-voetballer. Nog steeds begrijpt Kraay jr. niet dat alleen scouts van Telstar en Excelsior het in Schouten zagen zitten. "Ja, ik vond en vind het nog steeds ongelofelijk dat Feyenoord een pareltje in de achtertuin bij Excelsior had rondlopen, en dat er niet één scout dacht: Goh, zou dat er niet eentje voor ons zijn?"

"Ik denk dat hij inmiddels inderdaad bijna te goed is voor de Eredivisie", gaat Kraay verder. "Als ik kijk naar de controlerende middenvelder van Manchester United, Manuel Ugarte, waar vijftig miljoen voor is betaald, dan is Schouten vele malen beter. Maar het doet me wel pijn dat maarschalk Schouten door al die achterlijke midweekse wedstrijden nu al bijna is opgebrand."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!