Palmer verkozen tot Engels speler van het jaar

Palmer verslaat twee wereldtoppers en wordt gekozen tot Engels speler van het jaar

8 oktober om 22:58

Cole Palmer is door de Engelse supporters uitgeroepen tot speler van het jaar van de nationale ploeg. De middenvelder van Chelsea versloeg Jude Bellingham en Bukayo Saka voor de prijs.

Palmer debuteerde pas voor de Engelse nationale ploeg in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Malta in november 2023. Sindsdien speelde hij nog acht interlands, waarvan hij vijf keer in het veld kwam tijdens het EK. Palmer speelde geen enkele wedstrijd in de basis namens Engeland, maar toch was hij cruciaal op het toernooi in Duitsland. Zo scoorde hij in de finale tegen Spanje en gaf hij een cruciale assist in de halve eindstrijd tegen Oranje.

Namens Chelsea kende Palmer vorig seizoen zijn absolute doorbraak. De aanvallende middenvelder kende een ijzersterk seizoen met 27 goals en vijftien assists in 48 wedstrijden. Ook dit seizoen is hij weer op schot met zes goals en vijf assits in zeven Premier League-wedstrijden. Palmer won de prijs dus voor sterkhouders Bellingham en Saka die basisspelers waren op het EK.