'Bergkampiaanse' Palmer bewierookt: 'Beste speler van de Premier League'

Vandaag om 08:56

Chelsea-manager Enzo Maresca is lyrisch over Cole Palmer. De 22-jarige aanvallende middenvelder schreef zaterdag geschiedenis door liefst vier keer te scoren in de eerste helft van het Premier League-duel met Brighton & Hove Albion. Theo Walcott maakt de vergelijking met Dennis Bergkamp.

Palmer is de eerste speler ooit in de Premier League die voor rust vier keer trefzeker was. Het was ook alweer zijn derde hattrick namens Chelsea. Maresca is vol lof over de Engelse international. "Ik ken hem al heel lang, hij speelde al voor mij bij Manchester City O23. Het mooiste aan hem vind ik dat Cole nog altijd dezelfde persoon is. Goals, assists, de beste speler van de Premier League, het verandert niet hoe hij is. Hij is een topspeler, maar blijft nederig, dat is het belangrijkste."

BBC-analist Theo Walcott keek ook zijn ogen uit. "Hij is de belangrijkste man van Chelsea. Je kunt niet meer om hem heen, en dan heb ik het ook over het Engelse elftal. Hij is zó getalenteerd en wekt ontzag bij tegenstanders. Ze zullen bang voor hem zijn. Hij heeft die finesse, die Dennis Bergkamp en Robin van Persie ook hadden. Als hij zo doorgaat, wordt hij een legende van de Premier League", stelt de voormalig Arsenal-aanvaller.

Palmer is dankbaar voor het compliment van Walcott. "Ik weet dat Bergkamp een Premier League-icoon is, maar ik heb hem helaas zelf nooit zien spelen. Daarvoor ben ik te jong. Ik heb wel filmpjes van hem gezien. Bergkamp was een speler van wereldklasse, bedankt voor jouw woorden Theo", besluit de middenvelder.