Ten Hag zit met Rashford als rotte appel in selectie

'Rotte appel' in selectie van Ten Hag bekend: 'Dat kan er maar één zijn'

Vandaag om 20:59

Marcus Rashford zou een rotte appel zijn in de selectie van Erik ten Hag. Dat meldt Geert Langendorff, een correspondent die actief is in Engeland, in de AD Voetbalpodcast. De houding van Rashford zou niet professioneel zijn en Ten Hag probeert hem in het gareel te houden.

"Hij is één van de rotte appels", zo vertelt Langendorff over Rashford in de selectie van Ten Hag. "Rashford had vorig jaar problemen buiten het veld. Hij kleurde niet helemaal binnen de lijntjes. En wie hem zondag zag tegen Aston Villa. Hij zat opzichtig te solliciteren naar een rode kaart. Gelukkig kon Ten Hag net op tijd ingrijpen en hem naar de kant halen."

Langendorff wijst ook naar oud-coach José Mourinho die al eens begon over twee rotte appels. "Mourinho heeft nooit namen genoemd. Maar die zei wél dat er nog één of twee rotte appels waren die voor hem het werk onmogelijk maakten. Anthony Martial was er daar één van, die is inmiddels weg. Het feit dat Mourinho zei dat er nog één zit. Dat kan er maar één zijn en dat is Rashford."

Rashford wordt ook al even niet meer opgeroepen voor de Engelse ploeg en Langendorff denkt dat zijn houding ook hierin een rol speelt. "Wie weet kan iemand hem aan de praat krijgen. Het is wel één van de grootverdieners bij de club. Hij heeft talent, maar zit inmiddels ook niet meer bij het Engelse elftal."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!