Gravenberch krijgt vraag over Ajax-vertrek

'Ik denk niet dat ik te vroeg ben weggegaan bij Ajax, maar ik mis de club zeker'

Vandaag om 19:19
Laatste update: om 19:24

Ryan Gravenberch vindt niet dat hij te vroeg is vertrokken bij Ajax. Na zijn exit uit Amsterdam had de middenvelder het even lastig bij Bayern München, maar dit seizoen is hij één van de grote uitblinkers bij het Liverpool van Arne Slot. Gravenberch geeft wel toe Ajax stiekem te missen.

Doordat Gravenberch in het seizoen 2020/21 uitgeroepen werd tot Talent van het Jaar in de Eredivisie, mocht hij recent een eigen Cruyff Court aanleggen. Rondom dat moment verschijnt de middenvelder voor de camera van de Ajax-kanalen. Gravenberch zegt dat hij 'het vertrouwen dat een klein beetje weg was' weer voelt. "Toen ik nog bij Ajax speelde, speelde ik alles. Ik ben toen vroeg naar het buitenland gegaan en daar heb ik niet zo veel gespeeld", doelt hij op zijn periode bij Bayern.

"Dan zie je ook de andere kant: wat het mentale gedeelte is als je niet speelt. Dat heeft met heel erg geholpen", vervolgt Gravenberch, die niet vindt dat hij te vroeg is weggegaan bij Ajax. "Nee, dat eigenlijk niet. Ik heb geen spijt van de keuze die ik heb gemaakt. Welke lessen ik mee heb genomen van mijn tijd bij Ajax? Dat ik dicht bij mezelf moet blijven. Ik doe dingen die ik ook bij Ajax heb gedaan. Mensen zijn dan verbaasd dat ik dat op die manier doe, maar dat heb ik ook bij Ajax zo gedaan."

Ondanks dat hij dit seizoen veel indruk maakt bij Liverpool, mist Gravenberch Ajax wel. "Ja, zeker weten. Ik heb in de jeugd en een paar jaar in het eerste gespeeld. Ik heb alles daar. Er zijn ook superveel oud-teamgenoten die ik mis. Ik heb nu nog steeds contact met Devyne (Rensch, red.), Brian (Brobbey, red.) en Kenneth (Taylor, red.)."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!