Wieffer eerlijk over laatste maanden bij Feyenoord en missen EK met Oranje

'Het is mijn schuld: had EK met Oranje in m'n hoofd, maar dacht: komt wel goed'

Vandaag om 18:52

Mats Wieffer vond het afgelopen zomer niet altijd makkelijk om Oranje als fan aan te moedigen op het EK. De middenvelder moest het eindtoernooi missen vanwege een blessure en daarvoor steekt hij de hand in eigen boezem.

In april liep Wieffer een bovenbeenblessure op. De controleur stelde toen alles in het werk om alsnog mee te kunnen doen in de bekerfinale die Feyenoord speelde tegen NEC, maar dat maakte zijn kwetsuur alleen maar erger. "Ik heb toen een risico genomen. Daar heb ik de prijs voor betaald", laat Wieffer optekenen door het Algemeen Dagblad. "Ik had het vooraf met de medici doorgenomen. Er was een kleine kans dat het mis zou gaan en het ging mis. Ik zou het nu nooit meer zo doen, maar dat is achteraf."

"Uiteindelijk is dat mijn eigen fout geweest, dat ik toen die bekerfinale wilde spelen. Ik had het EK wel in mijn hoofd, maar dacht: dat komt wel goed", zo zegt Wieffer bij ESPN. Tegenover het AD geeft de Oranje-international toe dat hij het afgelopen zomer lastig vond om naar Oranje op het EK te kijken. "In het begin vond ik het echt moeilijk om als fan te kijken. Maar op een gegeven moment leg je je erbij neer. Alleen toen ze echt ver kwamen dacht ik nog even: het zal toch niet dat Oranje all the way gaat en dat ik dat dan mis..."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!