Osman meldt zich af voor interlands Ghana

Nieuwe blessure bij Feyenoord: aanvaller meldt zich af voor interlandperiode

Vandaag om 16:39

Ibrahim Osman heeft zich geblesseerd afgemeld bij Ghana. De aanvaller van Feyenoord blijft in Rotterdam en volgt daar een aangepast programma.

Feyenoord meldt via X dat Osman een lichte blessure heeft opgelopen. Daarom heeft de aanvaller zich afgemeld voor de interlandperiode bij het Ghanese elftal, dat twee belangrijke interlands tegen Soedan gaat spelen. Osman kan niet bijdragen aan deze wedstrijden in de kwalificatie voor de Afrika Cup.

Het is onbekend om wat voor soort blessure het gaat en of Osman op tijd fit is voor de hervatting van de Eredivisie. De Rotterdammers spelen op zaterdag 19 oktober om 21.00 uur in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Naast de mogelijke afwezigheid van Osman kan Brian Priske door blessures in ieder geval niet beschikken over Quilindschy Hartman, Santiago Gimenez, Calvin Stengs en Bart Nieuwkoop.

Osman wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Brighton & Hove Albion. Eerder kwam de negentienjarige Ghanees uit voor FC Nordsjaelland, dat hem overnam van Right to Dream uit zijn thuisland. In vijf wedstrijden voor Feyenoord wist Osman nog niet te scoren of een assist te geven. Wel kreeg hij twee gele kaarten. In totaal kwam Osman 268 minuten in actie.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over het Nederlands elftal!