KNVB start onderzoek naar uitspraak Bosz over Makkelie

Uitlating Bosz richting Makkelie krijgt staartje: schorsing dreigt voor trainer

Vandaag om 14:27
Laatste update: om 15:45

De uitlatingen van Peter Bosz over Danny Makkelie krijgen mogelijk een staartje. De aanklager van de KNVB start een onderzoek naar het voorval na de wedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam (2-1).

Bosz kreeg afgelopen zaterdag geel, na protest over een vermeend penaltymoment. Na de wedstrijd haalde de oefenmeester tegenover ESPN uit. "Ik ben altijd boos op Makkelie. Het ligt misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niets", zei hij onder meer. De KNVB onderzoekt of het scheidsrechtersgilde door de uitspraken van Bosz in diskrediet is gebracht.

De KNVB kan Bosz schorsen, voorwaardelijk schorsen of waarschuwen. PSV krijgt de tijd om verklaringen in te dienen. Daaropvolgend komt de KNVB mogelijk met een schikkingsvoorstel of een sepot. Algemeen directeur Marcel Brands liet zich eerder deze week al uit over de uitlatingen van Bosz. "Dat moeten we niet doen", stelde hij.

PSV speelt zijn eerstvolgende wedstrijd na de interlandperiode tegen AZ. De kans bestaat dus dat Bosz dat duel vanaf de tribunes moet bekijken.