Van de Ven blij met Jonk als nieuwe assistent bij Oranje

Van de Ven blij met nieuwe assistent: 'Zonder hem was het anders gelopen'

Vandaag om 12:08
Laatste update: om 12:09

Micky van de Ven is blij dat Wim Jonk de nieuwe assistent van bondscoach Ronald Koeman is geworden. De 23-jarige verdediger kwam door Jonk bij het eerste van Volendam en stelt dat zijn carrière er anders uit had kunnen zien zonder de voormalig middenvelder.

In gesprek met ESPN krijgt Van de Ven de vraag of hij het Nederlands elftal ook zonder Jonk zou hebben gehaald. "Dan was het wel heel anders gelopen, dat weet ik zeker. Hij is belangrijk geweest", luidt het antwoord.

De razendsnelle mandekker van Tottenham Hotspur vindt het 'heel leuk' om Jonk, na een lange tijd, weer te zien. "Hij heeft mij bij FC Volendam naar het eerste gehaald en mijn eerste profcontract gegeven. Hij heeft mij het geloof en vertrouwen gegeven dat ik echt ver kon komen."

"Als je als jonge jongen in het eerste van Volendam komt, ben je nog slordig en wild. Ik wilde veel dribbelen. Hij heeft mij slimmigheidjes meegegeven en dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt", aldus Van de Ven.

Micky van de Ven en Wim Jonk bereiden zich met Oranje voor op de Nations League-duels. Vrijdagavond om 20:45 staat de wedstrijd tegen Hongarije op het programma en maandag om 20:45 wacht de kraker in München tegen Duitsland.