Ten Hag krijgt steun uit onverwachte hoek

Ten Hag krijgt steun: 'Hij is afgelopen zomer in de kou gezet'

Vandaag om 11:21
Laatste update: om 11:28

Jamie Carragher heeft het opgenomen voor Erik ten Hag. De Britse analist stelt dat Manchester United de Nederlandse manager afgelopen zomer in de kou hebben laten staan door met beoogde opvolgers in gesprek te gaan.

Afgelopen weekend speelden The Red Devils met 0-0 gelijk tegen Aston Villa. De kritiek op Ten Hag zwengelde hierna opnieuw aan. "Ik denk dat hij het moeilijk gaat krijgen na interlandbreak", begint Carragher bij Sky Sports. "Het probleem bij Manchester United is niet alleen de slechte resultaten, eigenlijk draait het al lange tijd om de prestaties."

"En vaak als ze resultaten behalen, hadden ze naar mijn idee geluk. Het vorige seizoen leekt het alsof Scott McTominay vaak in de laatste minuut scoorde. Maar de start van dit seizoen is in termen van prestaties op het veld niet veel anders geweest dan wat we vorig seizoen zagen", gaat de Liverpool-legende verder.

Carragher denkt dat er een zware periode staat te wachten voor Ten Hag en heeft ook met de 54-jarige oefenmeester te doen. "Ik heb medelijden met hem omdat ik denk dat hij een beetje in de kou is gezet doordat de eigenaren afgelopen zomer met andere managers spraken."

"Ik heb met hem te doen, geen enkele manager of werknemer wil dat zijn werkgever publiekelijk met veel verschillende opvolgers praat. Het zal moeilijk voor hem worden om het seizoen af te maken", aldus de oud-voetballer.