Mulder komt op voor Ten Hag: 'Die club is gewoon niet goed georganiseerd'

Mulder in de bres voor 'niet zo handige' Ten Hag: 'Ze komen met niets anders aan'

7 oktober om 22:24

Youri Mulder vindt het begrijpelijk dat Erik ten Hag spelers naar Manchester United heeft gehaald waar hij eerder prettig mee heeft gewerkt. De analist stelt in Rondo dat de club zelf meer aan te rekenen valt, zeker in vergelijk met stadsgenoot Manchester City.

In Rondo wordt het grote verschil tussen Manchester City en Manchester United besproken. Volgens Mulder valt er veel te wijten aan de wijze waarop The Red Devils lange tijd geleid werden. "Dat is het verschil in hoe die club sportief geleid is. Daar heb je Begiristain (sportief directeur, red.), daar zit veel meer achter de coach op het gebied van het samenstellen van de selectie. En Ten Hag moet daar dan uit zijn eigen netwerk spelers halen. Dat is dan misschien niet zo handig, maar hij denkt: De Ligt, die ken ik. Die ga ik halen."

"Ik zeg niet dat hij (De Ligt, red.) nu heel goed speelt, maar ik snap wel dat Ten Hag iemand haalt waar hij vroeger succes mee heeft gehad", vervolgt Mulder. "Omdat ze met niets anders aankomen. Omdat die club gewoon niet goed georganiseerd is", besluit de voormalig spits zijn relaas. Sinds afgelopen zomer is de clubstructuur bij Manchester United veranderd en is er met Dan Ashworth een sportief directeur.