Afellay reageert op uitlatingen Bosz over Makkelie

'Ik ben het oneens met alle ophef dat Bosz ineens geschorst moet worden'

Vandaag om 09:26
Laatste update: om 09:46

Ibrahim Afellay vindt het onzin dat Peter Bosz geschorst zou moeten worden na zijn uitlatingen over scheidsrechter Danny Makkelie. Na afloop van het duel tussen PSV en Sparta Rotterdam (2-1) liet de oefenmeester weten geen fan te zijn van de leidsman.

"Ik ben het absoluut oneens met alle ophef dat hij ineens geschorst moet worden", steekt Afellay van wal bij Studio Voetbal. "Wat heeft hij nou verkeerd gezegd? Wat mag een trainer nu nog wel zeggen?"

"Dat is de emotie van het moment", haakt Guus Hiddink vervolgens in op de tafelgast. "In het verleden zijn er misschien akkefietjes geweest, maar daar moet je verder niet te veel aandacht aan besteden."

Of de uitspraken van Bosz in de toekomst nog invloed gaan hebben? "Tuurlijk", antwoordt Pierre van Hooijdonk. "Elke wedstrijd die Makkelie gaat fluiten is nog meer beladen nu. Het is gewoon niet lekker om dit openbaar bij iedereen te droppen", aldus de oud-voetballer, die een schorsing niet op zijn plaats vindt. "Ik vind dat trainers door scheidsrechters sowieso te makkelijk geschorst worden."