Marcel Brands over Makkelie-uitspraken van Bosz

Brands veroordeelt Makkelie-uitspraken Bosz: 'Dat moeten we niet doen'

7 oktober om 22:15
Laatste update: 7 oktober om 22:27

Marcel Brands heeft maandagavond teruggeblikt op de uitspraken van Peter Bosz over Danny Makkelie. De algemeen directeur van PSV wil het voorval niet groter maken dan het is, maar erkent wel dat de trainer misschien niet zo handig is geweest. 

Bosz was tijdens PSV - Sparta (2-1) boos op Makkelie na een vermeende overtreding op Johan Bakayoko. De arbiter trok vervolgens geel. Na afloop zei Bosz in klare taal geen fan te zijn van Makkelie, door velen beschouwd als de beste leidsman van Nederland. "Scheidsrechter doen ook hun uiterste best", zegt Brands in gesprek met ESPN.

"Peter is soms emotioneel, maar over het algemeen denk ik heel realistisch. Hij heeft nu iets aangegeven dat denk ik misschien niet op zijn plaats was. Dat moeten we niet doen", vervolgt Brands daags nadat Makkelie aangaf de hoop te koesteren dat PSV Bosz intern zou gaan aanspreken op zijn gedrag. 

Zelf heeft de algemeen directeur er nog niet met Bosz over gesproken. "Earnie (technisch directeur, red.) heeft hem gesproken. Wij praten elke dag met Peter. Ik denk dat hij een van de meest realistische mensen in de media is, maar ik heb hem vandaag niet gesproken. Ik heb eigenlijk alleen maar allerlei geledingen de jaarcijfers toegelicht. Dat komt nog wel."

Kort na PSV - Sparta had Brands een onderonsje met Makkelie, die toen zei niet gediend te zijn van het gedrag van Bosz. "Ik heb ook tegen hem gezegd dat ik vind dat dat niet bij ons hoor. We hebben allemaal een voorbeeldfunctie. Natuurlijk kunnen we discussiëren over wie wel of niet goed is. We maken ook allemaal fouten. We zitten met z'n allen in dezelfde branche, en die moeten we koesteren. Het is soms al moeilijk genoeg. We maken allemaal weleens een opmerking die je misschien anders had willen uiten, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is."