Reiziger ziet Ajax-duo afhaken bij Jong Oranje

Reiziger ziet onder meer Ajax-duo afhaken en roept AZ-trio op voor Jong Oranje

Vandaag om 16:12

Jong Oranje-bondscoach Michael Reiziger kan tijdens de komende interlandperiode niet beschikken over Kian Fitz-Jim, Youri Baas, Anass Salah-Eddine en Ibrahim Cisokko. De Ajax-verdedigers, de FC Twente-back en de linksbuiten van Plymouth Argyle hebben zich afgemeld.

Reizigers heeft drie nieuwe spelers opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Mexico en het EK-kwalificatieduel met Zweden. Het AZ-trio Maxim Dekker, Denso Kasius en Ernest Poku mag zich alsnog melden in Zeist. Daardoor bestaat de selectie van Jong Oranje nu uit 23 spelers.

Fitz-Jim ontbrak afgelopen weekend al bij Ajax in het Eredivisie-duel met FC Groningen. Reiziger had hem voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje, maar Francesco Farioli hoopte zijn middenvelder al in Amsterdam te houden. "Ik hoop dat hij na de interlandperiode terug is, maar je weet het nooit met dit type blessures. We moeten het van dag tot dag in de gaten blijven houden." Nu zijn ook Baas, Salah-Eddine en Cisokko dus afgehaakt met fysieke klachten. 

Jong Oranje speelt op donderdag 10 oktober in Almelo tegen de leeftijdsgenoten van Mexico. Vier dagen later is Zweden de tegenstander in Nijmegen.