Jong Oranje niet met versterkte selectie naar EK

Reiziger zet streep door Oranje-kwartet voor EK: 'Gepasseerd station'

Vandaag om 12:58

Jong Oranje-bondscoach Michael Reizger doet tijdens het EK volgend jaar geen beroep op spelers van het Nederlands elftal. Brian Brobbey, Micky van de Ven, Xavi Simons en Bart Verbruggen zouden nog speelgerechtigd zijn voor de beloften, maar zullen niet opgeroepen worden.

"Nee, dat is een gepasseerd station", meent Reiziger zondag bij Goedemorgen Eredivisie. "Voor de spelers, maar wij bouwen ook aan een elftal. Het is logisch dat spelers van het Nederlands elftal niet terugkomen."

Hoe dat voor Jorrel Hato en Ian Maatsen ligt, is afwachten. Zij behoorden de voorbije interlandperiodes tot de selectie van Jong Oranje, maar zijn nu door Koeman opgeroepen voor het Nederlands elftal. Devyne Rensch en Kenneth Taylor debuteerden eerder ook voor Nederland, maar maken de laatste tijd juist weer steevast deel uit van de selectie van Reiziger.

Reiziger bestrijdt dat de huidige selectie van Jong Oranje minder kwaliteit heeft dan tijdens het teleurstellend verlopen vorige EK, met onder meer Brobbey, Ryan Gravenberch, Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Sven Botman in de selectie. "Zij speelden toen ook niet allemaal al in de Premier League. Toen dacht je ook niet dat er wel vijf of zes spelers zich even in Oranje zouden spelen", aldus de oud-international.