'Kuyt voorlopig nog niet ontslagen bij Beerschot'

'Kuyt ziet Beerschot vergadering afblazen: Nederlander nog niet ontslagen'

Vandaag om 17:25

Dirk Kuyt mag voorlopig aanblijven als trainer van Beerschot. Daar heeft het in ieder geval alle schijn van nu een vergadering om zijn toekomst te bespreken voor onbepaalde duur is uitgesteld. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

De algemene vergadering van Beerschot stond al even met rood in de agenda's omcirkeld. Na een desastreuze start van het seizoen is Beerschot hekkensluiter in de Jupiler Pro League met slechts twee punten uit tien wedstrijden, al vierde de ploeg van Kuyt zondag wel een klein succesje tegen Westerlo (2-2). Daarmee werd een serie van acht nederlagen doorbroken. Toch leek de toekomst van Kuyt aan een zijden draadje te hangen.

Het lot van de voormalig aanvaller van Feyenoord en Liverpool zou maandag besproken worden, maar de vergadering is op het laatste moment afgeblazen. Volgens Gazet van Antwerpen hoeft Kuyt zich voorlopig dan ook geen zorgen te maken over een ontslag. De Saudische eigenaren zijn sowieso geen voorstander van een vertrek van de oud-international van Oranje. Hij zit in ieder geval in de eerste wedstrijd na de interlandperiode nog op de bank, thuis tegen Anderlecht.

Kuyt staat sinds december vorig jaar aan het roer bij Beerschot. Hij leidde de club naar promotie, maar op het hoogste niveau gaat het een stuk moeizamer.