VoetbalPrimeur zoekt nieuw videotalent om de redactie te versterken

Maak een droomtransfer naar VP: videotalent met journalistieke ervaring gezocht!

Vandaag om 13:24
Laatste update: om 15:49

VoetbalPrimeur is per direct op zoek naar een camjo/reporter/presentator die ons videoteam komt versterken! Dit kan op freelance-basis, maar ook fulltime-basis is bespreekbaar. Ben jij goed voor én achter de camera en wil jij namens VP topevents in de voetbalwereld bezoeken, de beste spelers en trainers van dit moment interviewen, aansluiten bij onze succesvolle podcasts en hét gezicht van ons YouTube-kanaal en onze website worden? Dan ben jij onze kandidaat!

Bij VP maakten we ook afgelopen jaar weer een mooie groei door, met miljoenen unieke bezoekers per maand op de website en tientallen miljoenen views per maand op YouTube en onze socials. Negentien uur per dag, zeven dagen in de week, 365 dagen per jaar bedienen we met een zeer gemotiveerde online redactie voetbalminnend Nederland het snelst met het laatste voetbalnieuws. Dat doen we met gevoel voor wat leeft onder onze bezoekers.

Omdat VP zich op alle vlakken blijft ontwikkelen, laten we inmiddels ook steeds meer onze voetafdruk achter met video's op YouTube, Instagram en TikTok. Ook maken we audio, met de transferpodcast #DoneDeal en Oranje-podcast Studio Oranje, afgelopen zomer de nummer drie best beluisterde podcast van Nederland, als belangrijkste uithangborden. Maar tevreden zijn we nog niet. We willen meer.
Om onze verbeterde video-strategie ten uitvoering te brengen zijn wij op zoek naar een camjotijger die niet alleen de grootste wedstrijden bezoekt en interessante reportages maakt, maar ook een leidende rol wil spelen in het verder optimaliseren, uitrollen en coördineren van deze strategie.

Voor ons miljoenenpubliek op de website, duizenden subscribers op YouTube en onze nieuwe volgers op het snelst groeiende (voetbal-)TikTok-kanaal van Nederland breng je unieke concepten van A tot Z tot leven, ga je aan de slag met de trends van het moment en maak je mooiste voetbalverhalen in samenwerking met clubs, spelers, zaakwaarnemers en journalisten.

Hoe ziet een dag als camjo van VP eruit?
Je begint met het brainstormen en bespreken van de contentplannen voor de komende maanden op kantoor met het video-team van VoetbalPrimeur. Nadat de plannen zijn gemaakt, ga je zelf op pad: er staat immers een wedstrijd van PSV en Feyenoord in de Champions League op het programma. Vandaag ben jij dé man die verslag doet bij PSV. Voorafgaand aan de wedstrijd vraag je naar de mening van de fans: hoe kijken zij tegen de opmars van PSV in Europa aan? Na de wedstrijd interview je de twee uitblinkers aan PSV-zijde op verfrissende wijze en peil je de stemming onder de journalisten die met de tegenstander zijn meegereisd naar Eindhoven.

Nadat alle items op de website en YouTube zijn gezet, de views door het dak gaan en je je welverdiende rust hebt gepakt, staat er weer een nieuw avontuur voor de deur: je schuift aan in onze wekelijkse transfershow #DoneDeal, afgelopen zomer nog de nummer twaalf best beluisterde podcast van Nederland! Vlak voordat je aanschuift, krijg je een telefoontje: je hebt de mogelijkheid om Mohamed Ihattaren te spreken over zijn comeback in de voetballerij bij RKC. Dit interview plan je snel in en neem je mee naar #DoneDeal, waar oud-Feyenoord- en Real Madrid-speler Royston Drenthe te gast is.

Na de opnames en de montage van #DoneDeal brainstorm je over een van onze nieuwe (video-)podcasts die binnenkort live gaat. Daarna maak je je alweer klaar voor het volgende project: je gaat een reportage maken over Oranje richting het WK in de Verenigde Staten. Samen met een aantal kenners en oud-internationals bespreek je welke jonge talenten op de deur kloppen en in 2026 absoluut een plekje in de selectie van Ronald Koeman verdienen. Na het editen van dit item kijk je alweer vooruit naar het volgende hoogtepunt: de topper tussen Ajax en Feyenoord staat op de agenda, en jij doet verslag!

Het is dus een baan waarbij je vaak op pad bent, maar ook op kantoor en in onze studio's de nodige content maakt. Werken op onregelmatige tijden moet voor jou geen probleem zijn, anders is een sollicitatie zonde van je tijd. Maar bovenal is dit een absolute droombaan, dus grijp je kans!

Wat wij zoeken
- Je weet wat de hot topics zijn in de voetbalwereld
- Je bent 'online' ingesteld
- Je hebt ervaring met presenteren voor de camera
- Je hebt ervaring met editing-programma’s als Premiere Pro en Photoshop
- Je bent technisch aangelegd en weet om te gaan met camera-apparatuur
- Je bent minimaal 10 uur per week beschikbaar, ook 20 en 40 uur bespreekbaar
- Je kunt items zelfstandig uiteenzetten, opnemen en bewerken
- Je bent flexibel, proactief en zelfstandig
- Je kunt goed in een team werken en coördineren


Wat wij bieden
- Marktconform salaris / reiskosten worden vergoed
- De leukste, meest veelzijdige en meest avontuurlijke baan in de voetbalwereld
- Een werkplek op een prachtig kantoor, met studio's in alle vormen
- De kans om te werken bij alle A-events in de voetbalwereld
- Een dynamische werksfeer waarin je veel vrijheid hebt om je eigen ideeën tot uitvoering te brengen
- De kans om een van de gezichten te worden van de grootste voetbalwebsite van Nederland

Interesse?
Reageer hier met jouw cv, motivatiebrief en showreel t.a.v. Dennie van Laar vóór maandag 14 oktober om 12.00. Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek kunnen om een aanvullende opdracht worden gevraagd.