Koeman moet Koopmeiners missen en roept Til op

Koeman moet Koopmeiners missen en plukt Oranje-vervanger weg bij PSV

Vandaag om 14:52
Laatste update: om 14:59

Guus Til sluit per direct aan bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft de PSV'er toegevoegd aan de selectie als vervanger voor Teun Koopmeiners.

Koopmeiners raakte afgelopen weekend geblesseerd bij zijn club Juventus, dat speelde tegen Cagliari. Hij meldde zich nog wel in Zeist, maar heeft zich na een medische check afgemeld bij Koeman. Til is opgeroepen als vervanger. De PSV'er sluit spoedig aan bij de Oranje-selectie.

Opvallend genoeg is Til de enige PSV'er in de 23-koppige selectie van Koeman, die geen beroep kan doen op Jerdy Schouten en Joey Veerman.

Na in september twee thuiswedstrijden te hebben gespeeld, staan er de komende week voor Oranje twee uitduels op de agenda in de Nations League. De ploeg van Koeman treft eerst Hongarije in Boedapest (vrijdag 11 oktober) en drie dagen later Duitsland in München (maandag 14 oktober).

De volledige selectie van Oranje
Doel: Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen.

Verdediging: Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Jorrel Hato, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Micky van de Ven, Stefan de Vrij.

Middenveld: Ryan Gravenberch, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Quinten Timber, Mats Wieffer, Guus Til.

Aanval: Brian Brobbey, Cody Gakpo, Justin Kluivert, Donyell Malen, Joshua Zirkzee.