Thomas dacht aan stoppen door blessureleed bij PEC Zwolle

'Ik heb er veel over nagedacht: soms dacht ik dat het beter was om te stoppen'

Vandaag om 14:48

Het gelijkspel tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle (1-1) was niet memorabel, maar wel voor Ryan Thomas. De 29-jarige middenvelder maakte na bijna een jaar zijn rentree.

"Het was lang geleden", glimlacht Thomas, die in Nederland ook voor PSV uitkwam, voor de camera van ESPN. "Het voelt heel goed om terug te zijn als voetballer. Ik ben geen toeschouwer meer. Lekker om terug op het veld te staan."

Thomas hoopt zijn blessureleed nu definitief achter zich te kunnen laten. Tijdens zijn revalidatie overwoog hij een punt achter zijn carrière te zetten, erkent de Nieuw-Zeelander. "Ik heb er veel over nagedacht. Veel momenten dat ik dacht dat het beter was om te stoppen. Uiteindelijk hou ik ervan om op het veld te staan en heb ik gekozen om door te gaan. Ik heb een goede keuze gemaakt."

Voor zijn invalbeurt tegen Heerenveen voelde Thomas zich weer kind. "Ik was wel nerveus weer. Wat vlinders. Het is goed om te weten dat ik nog steeds die spanning heb om wedstrijden te spelen na al die slechte momenten. Ik hou van deze club. Ik wil er alles aan doen om PEC te helpen. Ze hebben veel gedaan om me te helpen de laatste jaren."