Bakayoko kampt na 'mooie aanbiedingen' met vormdip bij PSV

Bakayoko kampt na 'mooie aanbiedingen' met vormdip: 'Gevoelig voor buitenwacht'

Vandaag om 14:06
Laatste update: om 14:17

Het komt 'honderd procent' weer goed met Johan Bakayoko. Dat stelt Aad de Mos, die ook ziet dat de Belgische vleugelaanvaller van PSV met een vormdip kampt.

Bakayoko maakte tegen Sparta andermaal geen goede indruk, waardoor de kritiek aanzwelt. "Dit is niks nieuws onder de zon", zegt De Mos bij het Eindhovens Dagblad. "Zo'n situatie komt elke grote speler tegen. Kijk naar Noa Lang, Dennis Bergkamp en Frank en Ronald de Boer."

"Wat ik als trainer met Bakayoko zou doen? Ga gewoon aan de slag met die jongen. Dan komt er vanzelf een wedstrijd warin hij weer helemaal loskomt. Vergeet niet: er is veel op hem afgekomen (deze zomer, red.), met aanbiedingen van grote clubs. Hij is heel gevoelig voor wat mensen over hem zeggen. Dat is de nieuwe generatie. Maar hij is in goede handen. Het komt honderd procent goed met Bakayoko."

Bakayoko is wel fit, iets wat niet gezegd kan worden van andere PSV'ers als Noa Lang en Rick Karsdorp. "PSV speelt heel veel wedstrijden in korte tijd", verklaart De Mos. "Wie dit seizoen de grootste tegenstander wordt van PSV? PSV zelf. Na de interlandperiode gaan we het zien tegen goede tegenstanders als PSG, Ajax en AZ."