Peter Bosz 'maakt heel slechte beurt'

Bosz 'maakt heel slechte beurt': 'Zijn gedrag slaat helemaal nergens op'

Vandaag om 12:04
Laatste update: om 12:56

Kees Kwakman begrijpt helemaal niets van de uitspraken van Peter Bosz over scheidsrechter Danny Makkelie. De ESPN-analist denkt dat de PSV-trainer nog een persoonlijke rekening had te vereffenen. 

Bosz haalde zaterdagavond uit naar Makkelie, nadat de scheidsrechter geen penalty gaf aan PSV in het Eredivisie-duel met Sparta (2-1). "Ik ben altijd boos op Makkelie. Ik vind het helemaal niks", zei de oefenmeester. Kwakman kon zijn oren niet geloven. "Het gedrag van Bosz slaat natuurlijk helemaal nergens op", oordeelt hij in gesprek met ESPN.

Ook de timing is pijnlijk, vindt de oud-prof. "Überhaupt in elke week van het jaar is het belachelijk, maar het is nu ook nog de Week van de Scheidsrechter, waarin aandacht gevraagd voor voor het gedrag van spelers en trainers tegen de leiding. En het ging nu ook nog eens nergens om. Hij wil een penalty die hij helemaal niet verdient." Volgens Kwakman moeten meer trainers en assistenten bij zichzelf te rade gaan. "Die gaan als gekken tekeer langs de lijn. Waar gaat het over? Een ingooi of een vrije trap."

Kwakman wijst op het verleden tussen Bosz en Makkelie, die de oefenmeester al een aantal keer met rood naar de tribune stuurde. "Je ziet aan alles dat dit iets persoonlijks is van Bosz. Hij heeft blijkbaar al jaren iets tegen Makkelie. Ik vind dat Makkelie er heel goed op gereageerd heeft. Bosz heeft een voorbeeldfunctie en ik vind ook dat de club hem daarop moet aanspreken, hoor. Ik luister voetbalinhoudelijk graag naar hem, maar nu heeft hij een hele slechte beurt gemaakt."