"FC Twente zeker niet plafond van Sem Steijn"

Afellay spreekt Perez tegen: "FC Twente is zeker niet zijn plafond"

Vandaag om 10:44

Ibrahim Afellay is in tegenstelling tot Kenneth Perez wel overtuigd van de potentie van Sem Steijn. De 53-voudig international is van mening dat de 22-jarige uitblinker van FC Twente zijn plafond niet heeft bereikt in Enschede.

"Je ziet dat deze jongen zich in korte tijd heel snel ontwikkelt", begint Afellay bij Studio Voetbal. Hij wijst op het prachtige doelpunt van Steijn tegen Feyenoord. "Hoe hij deze neemt... Deze gaat normaal gesproken naar de tweede ring. Als je ziet hoe goed hij hem pakt, hier moet je gewoon voor applaudisseren."

In tegenstelling tot Perez is Afellay dus wél van mening dat Steijn een stapje hogerop aankan. "Het is wel een jongen die zich moeiteloos aanpast aan elk niveau waar hij aanhaakt. Hij is super leergierig en tegelijk heel erg nederig. Dat zijn belangrijke voorwaarden om als speler stappen te maken. Ik denk dat FC Twente zeker niet zijn plafond is, als ik zie hoe hij zich in korte tijd heeft ontwikkeld."

De oud-speler van PSV en FC Barcelona benadrukt dat Steijn op dit moment nog niet van Oranje-niveau is. De aanvallende middenvelder heeft het WK als stip aan de horizon gezet voor zichzelf. "Op dit moment nóg niet. Maar als je ziet waar hij vandaan komt en waar hij nu mee bezig is.." Pierre van Hooijdonk sluit zich daarbij aan. "Niet alles aan hem is top, maar één ding is wel top: hij weet altijd waar hij moet zijn in de zestien. Dat kun je iemand niet leren, die intuïtie."

Guus Hiddink heeft nog wel wat bedenkingen. "Als je het hebt over zijn plafond, dan ben ik wel benieuwd of hij de top-zes van de Premier League aan zou kunnen. Daar heb ik mijn twijfels over."