'Tuchel weer in beeld als opvolger Ten Hag bij United'

Speculaties in Engeland: 'United heeft mogelijke Ten Hag-opvolger weer in beeld'

Vandaag om 09:55

Erik ten Hag is nog steeds de manager van Manchester United, maar in de Engelse pers wordt volop gespeculeerd over zijn opvolging. Thomas Tuchel is een belangrijke kandidaat. Dat meldt Manchester Evening News.

De naam van Tuchel komt niet uit de lucht vallen. Het is geen geheim dat het United-bestuur in de zomer al sprak met de Duitse trainer. "Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hadden", zei Ten Hag toen, nadat duidelijk werd hij toch zou mogen blijven.

Nu valt de naam van Tuchel opnieuw. Manchester United ziet in hem een 'potentiële vervanger' voor Ten Hag, weet MEN. De komende dagen is de positie van Ten Hag onderwerp van gesprek bij de clubleiding. United staat veertiende in de Premier League en kwam in de eerste zeven speelrondes niet verder dan vijf goals.

Tuchel was eerder werkzaam bij Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Chelsea en Bayern München. Op dit moment heeft hij geen club. Ook de namen van onder meer Massimiliano Allegi, Gareth Southgate én Ruud van Nistelrooij, de huidige assistent van Ten Hag, zingen rond op Old Trafford.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!