'Van Nistelrooij huiverig om Ten Hag op te volgen'

'Van Nistelrooij is huiverig om Ten Hag op te volgen bij mogelijk United-ontslag'

Vandaag om 11:50

Als Erik ten Hag na zondag ontslagen wordt als manager van Manchester United, dan kan Ruud van Nistelrooij hem op interim-basis opvolgen. De voormalig topspits van The Mancunians twijfelt echter of hij daar goed aan doet, weet The Mirror.

Volgens de boulevardkrant is Van Nistelrooij de favoriet om het stokje over te nemen, mocht de clubleiding besluiten om Ten Hag te ontslaan bij een nederlaag tegen Aston Villa zondag. De ex-coach van PSV wil echter niet worden afgeschilderd als een opportunist, nadat hij afgelopen zomer - samen met René Hake - nog als nieuwe assistent werd binnengehaald om Ten Hag te helpen. Hij vreest gezien te worden als de man die zijn landgenoot verraadde, schrijft The Mirror.

Om die reden twijfelt Van Nistelrooij of hij in moet gaan op een eventuele lokroep van Manchester United. De zeventigvoudig international kreeg voor zijn gevoel zelf een mes in de rug bij PSV, waar hij baalde van de houding van onder anderen assistent Fred Rutten en enkele spelers die over hem hadden geklaagd. Hij waakt voor eenzelfde scenario op Old Trafford, waarbij hij zelf 'het wapen vasthoudt', zoals The Mirror het noemt.

De positie van Ten Hag staat alweer zwaar onder druk in het nog prille seizoen. Manchester United eindigde vorig seizoen slechts als achtste in de Premier League en staat nu zelfs veertiende na zes duels, met drie zeges, één remise en drie nederlagen.