Kenneth Perez vindt Sem Steijn niet klaar voor stap hogerop

Twente-uitblinker kan Perez niet bekoren: 'Hoeft hem niet te halen als topclub'

Vandaag om 08:00

Kenneth Perez stelt dat Sem Steijn niet goed genoeg is voor een stap hogerop. De 22-jarige middenvelder van FC Twente is momenteel topscorer van de Eredivisie en regelmatig belangrijk voor zijn club. Toch acht Perez hem niet klaar voor een stap naar, bijvoorbeeld, de Bundesliga.

Steijn maakte afgelopen weekend in De Kuip zijn zevende treffer van het seizoen. Toch wist hij Twente niet te behoeden voor een nederlaag (2-1). "Weet je wat het mooie aan hem is? Hij heeft extra schietlessen gehad en hij heeft één gave: hij staat altijd waar de bal valt in de zestien. Guus Til en Davy Klaassen hebben die gave ook", opent Marciano Vink aan tafel bij ESPN de discussie.

"Je moet niet kijken of hij net zo goed is als Til", reageert Perez vervolgens. "Je moet kijken of hij beter is dan Til, want anders hoef je hem niet te halen als topclub zijnde. Of hij beter is dan Til? Ik denk het niet. Ik denk dat je gaat schrikken van zijn handelingssnelheid op een hoger niveau."

Vink kan zich vinden in de woorden van zijn collega. "Stel hij gaat naar een top vier club in Duitsland, daar kom je verder van het doel te spelen. Tegen Fenerbahçe moest hij zijn team een aantal keer helpen met een individuele actie op het middenveld. Hij probeerde een aantal keer te versnellen, maar werd simpel van de bal gezet. Ik weet niet in hoeverre hij daarin beter kan worden en of je veel aan Sem Steijn hebt als je wat verder van het doel komt te spelen. Rond de zestien is hij meedogenloos."