Bayern wint van Frankfurt en Spurs verliest bij Brighton

Bayern München beleeft dramatisch slot in Frankfurt, Spurs geeft voorsprong weg

Vandaag om 19:26

Bayern München heeft zondag een bijzonder zware kluif gehad aan Eintracht Frankfurt. Der Rekordmeister moest diep gaan en kreeg uiteindelijk in blessuretijd de gelijkmaker te verwerken. In Engeland gooide Tottenham Hotspur een 2-0 voorsprong weg tegen Brighton and Hove Albion

De ploeg van coach Vincent Kompany was in de beginfase wel beter dan de ploeg uit Frankfurt en na een kwartier werd dit ook in de score uitgedrukt. Centrumverdediger Kim Min-Jae maakte de openingstreffer. Daarna ging het echter mis, want Omar Marmoush en Hugo Ekitike zorgden er daarna voor dat Frankfurt op een 2-1 voorsprong kwam. Dayot Upamecano maakte wel al snel gelijk, waardoor de ploegen met 2-2 gingen rusten.

Na rust bleek Michael Olise het goudhaantje voor Kompany. De Fransman maakte na rust de 2-3. Dat bleek uiteindelijk niet de winnende goal. Marmoush maakte in blessuretijd zijn tweede en liet het stadion van Frankfurt ontploffen. De eindstand was 3-3. Bayern is ondanks het gelijkspel nog koploper in de Bundesliga met evenveel punten als RB Leipzig. Eintracht Frankfurt is de huidige nummer drie in Duitsland met één puntachterstand op de tegenstander van zondag.

Brighton and Hove Albion - Tottenham Hotspur: 2-3
In Londen speelden Brighton and Hove Albion en Tottenham Hotspur een belangrijke wedstrijd met Bart Verbruggen en Micky van de Ven in de basiself. De bezoekers leken hard op weg naar een eenvoudige zege na de goals van Brennan Johnson en James Maddison in de eerste helft. Echter ging Brighton hier na rust niet mee akkoord en de thuisploeg zette dan ook fors aan.

Yankuba Minteh opende vlak na rust de rekening voor de thuisploeg door de 1-2 te maken. Daarna draaiden Georginio Rutter en Danny Welbeck de wedstrijd helemaal om, waardoor het 3-2 werd voor Brighton. De thuisploeg hield die stand vast, waardoor Tottenham Hotspur in rouw werd gedompeld. Brighton is daarmee de nieuwe nummer zes van de Premier League en Tottenham Hotspur zakt naar plek acht.