Steijn wil ondanks nieuw contract wel vervolgstap maken

Steijn droomt over volgende stap in carrière: 'Dat zou mooi zijn ja'

Vandaag om 17:35
Laatste update: om 17:53

Sem Steijn onthulde deze week dat hij in gesprek is met Twente over een langdurig contract. Daarmee lijkt hij een stap hogerop voorlopig nog uit te sluiten. Na de nederlaag tegen Feyenoord vertelde hij zeker droomt van een mooie stap, omdat hij het halen van Oranje ook als belangrijk doel ziet.

Na de wedstrijd tegen Feyenoord krijgt Steijn de vraag of er al ontwikkelingen rond zijn contract zijn. "Dat gaat nog steeds hetzelfde. We zijn met elkaar in gesprek. We zien het wel. Ik heb het onwijs naar mijn zin bij Twente. We gaan mooie Europese wedstrijden tegemoet. Wat moet ik erover zeggen? Alles wat ik erover zeg is te veel."

Steijn zou dus wel een stap hogerop willen maken. "Dat heb ik ook uitgesproken en dat is ook een ambitie voor mij. Ik heb ook een droom om het Nederlands elftal te halen, dus uiteindelijk wil ik wel een stap hogerop maken. Om in Oranje te spelen heb ik geen tijdsbestek aangeplakt." Steijn krijgt dan de suggestie van het WK 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. “Dat zou mooi zijn”, reageert Steijn met een duidelijke glimlach.