Lodeweges kende zware periode na ongeluk van vrouw

Eredivisie-trainer kende zware periode: 'Ik dacht dat ze was overleden'

Vandaag om 10:17

Dwight Lodeweges besloot zijn loopbaan in het voetbal tijdelijk op een lager pitje te zetten nadat zijn vrouw een ernstig ongeluk had gehad. De oud-coach van SC Heerenveen koos vanwege het ongeval ervoor om zich op zijn gezin te richten. 

In september 2021 werd de vrouw van Lodeweges, genaamd Betsy, op de fiets getroffen door een bestelbus. "In de eerste vijf minuten dacht ik dat ze was overleden. Totdat ze op een gegeven moment gelukkig met haar ogen begon te knipperen", blikt Lodeweges terug in het Algemeen Dagblad.

In het ziekenhuis bleek zijn vrouw buiten levensgevaar te zijn. "Dat was een hele verlichting. Ze had de ribben gebroken, de longen zaten los, ze kon haar vinger niet meer buigen, had een hersenschudding, zag alles dubbel."

Lodeweges besloot aanvankelijk door te gaan als assistent bij PEC Zwolle, maar stopte toen hoofdtrainer Art Langeler vertrok. "Thuis ging het niet goed, het was een zware periode. Er kwamen veel mensen langs om te helpen, zoals zussen en vriendinnen. Mijn vrouw lag in een bed in de woonkamer. Ik had Art kunnen opvolgen, maar dat wilde ik helemaal niet", vertelt hij. "Mijn vrouw kwam op de eerste plaats."

Afgelopen zomer vroeg Johnny Jansen hem om terug te keren als assistent bij PEC Zwolle. "We hadden al een goede band in Heerenveen, toen hij mijn assistent was. Mijn rol is vooral om met de staf mee te denken en hen nieuwe inzichten te geven," aldus Lodeweges. Zondag spelen Jansen en Lodeweges tegen hun oude club SC Heerenveen.