FC Twente-trainer Oosting van alle kanten bejubeld

Oosting van alle kanten bejubeld: 'Daar past hij zijn wedstrijdplan goed op aan'

Vandaag om 09:20

Joseph Oosting krijgt veel complimenten van analisten en collega’s. Theo Janssen, Feyenoord-trainer Brian Priske en José Mourinho geven de de hoofdtrainer van FC Twente veel credits.

Dit seizoen heeft FC Twente al een onvergetelijke Europese avond gehad. In de eerste speelronde van de Europa League speelde de club uit Enschede gelijk tegen het Manchester United van Erik ten Hag op Old Trafford. 

Afgelopen week wist Twente dit knappe resultaat te herhalen door op eigen veld opnieuw een 1-1 gelijkspel te behalen tegen het Fenerbahçe van Mourinho."Als ik geen coach was, had ik er als neutrale toeschouwer van genoten", gaf de Portugese trainer na afloop aan.

Ook voormalig Twente-speler Theo Janssen is onder de indruk van de 52-jarige oefenmeester. "Oosting kijkt op tactisch gebied heel erg goed naar de kracht van de tegenstander. Daar past hij zijn wedstrijdplan heel goed op aan", vertelt de analist aan de NOS.

De Tukkers nemen het zondag om 14:30 op tegen Feyenoord in De Kuip. Ook de trainer van de Rotterdammers is onder de indruk van Oosting. "Het team weet precies wat te doen, zowel aanvallend als verdedigend", zegt Priske, die ook de wedstrijd tegen Fenerbahçe had gezien. "Ik zag goede spelers, een goede structuur en een goede instelling."