Koevermans en Borst over Bosz en Makkelie

Forse kritiek op Bosz na uitbrander: 'Verwrongen gezicht vervelend te antwoorden'

5 oktober om 23:45

De uitspraken van Peter Bosz over Danny Makkelie vallen niet goed bij Danny Koevermans en Hugo Borst. Bij De Eretribune op ESPN is het interview van de PSV-trainer onderwerp van gesprek.

Bosz kreeg geel van Makkelie, nadat hij protesteerde over een vermeend penaltymoment. Door ESPN werd hij na afloop gevraagd of hij boos op de leidsman is. "Ik ben altijd boos op Makkelie", counterde Bosz. "Het ligt misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niets."

"Het is niet chic", oordeelt Koevermans. "Hij staat ook zo verveeld voor de camera. Milan (van Dongen, interviewer, red.) doet zo z'n best om er wat van te maken, maar hij staat met een verwrongen gezicht vervelend te antwoorden." Daar sluit Borst zich bij aan. De oer-Spartaan noemt Bosz 'af en toe een enorme klootzak'. "Het is de week van de scheidsrechter. Ik weet niet of hij dat weet en het zal hem niet bijster veel interesseren. Maar om in één zin te zeggen dat de scheidsrechter altijd helemaal niets is, want daar kwam het op neer, dat kan niet. Je kan niet zeggen dat Makkelie helemaal niets is. Hij is gewoon een goede scheidsrechter."

Borst zwakt even later zijn betoog iets af. "Hij heeft verder echt waanzinnig veel verstand van voetbal en heeft een interessante visie. Hij is in ieder geval niet kleurloos. Hij kan het niet onderdrukken. Dit is Peter Bosz, hij is zichzelf."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!