Boscagli over Champions League en Eredivisie

Eerlijkheid bij PSV: 'Moeilijk switchen van Champions League naar Eredivisie'

5 oktober om 23:13

PSV kwam vier dagen na het sterke optreden tegen Sporting CP (1-1) matig voor de dag tegen Sparta Rotterdam (2-1). Olivier Boscagli erkent dat het schakelen is tussen Champions League en Eredivisie.

"Crazy", noemt Boscagli de wedstrijd tegen Sparta. "Het was moeilijk. We kwamen er niet lekker in. Misschien was het nog wat vermoeidheid van de wedstrijd van dinsdag", zoekt de Franse verdediger naar een verklaring. "Ik maakte gelukkig een lucky goal." Boscagli kreeg de goal niet op zijn naam. De KNVB besloot dat het een eigen goal van Arno Verschueren was.

Boscagli is eerlijk over het verschil tussen dinsdag en zaterdag. "Het is moeilijk om te switchen van de Champions League naar de Eredivisie", stelt hij. "Er zat ook maar een korte tijd tussen de wedstrijden. Het was voor ons moeilijk om in deze wedstrijd te komen, maar het belangrijkste is uiteindelijk de overwinning. Kampioen worden is ons doel en drie punten is drie punten."

PSV stond tegen Sparta een groot deel van de tweede helft met tien man, door een rode kaart voor Matteo Dams. Met horten en stoten werd de winst over de streep getrokken.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!