Van Wonderen nieuwe trainer Schalke 04

'Van Wonderen vindt nieuwe club en gaat aan de slag in Duitsland'

5 oktober om 21:05
Laatste update: 5 oktober om 21:18

Kees van Wonderen gaat weer aan de slag als trainer. Volgens Duitse media wordt de 55-jarige oefenmeester, die na vorig seizoen vertrok bij sc Heerenveen, de nieuwe eindverantwoordelijke van Schalke 04.

Zowel BILD als de Duitse tak van Sky meldt dat Van Wonderen de nieuwe trainer van Die Königsblauen wordt. Schalke speelt zaterdagavond in de 2. Bundesliga tegen Hertha BSC en Van Wonderen is gespot in de Veltins Arena. De gevallen Duitse topclub nam eind september afscheid van Karel Geraerts. De 35-jarige Jakob Fimpel nam het stokje over als interim-trainer.

Van Wonderen stond de voorbije twee seizoenen aan het roer bij Heerenveen, nadat hij twee succesvolle jaren kende bij Go Ahead Eagles. Met de Deventer club dwong hij promotie naar het hoogste niveau af. Van Wonderen was in het verleden tevens assistent-bondscoach bij Oranje en assistent-trainer bij FC Twente.

Schalke, dat vorig seizoen ternauwernood lijfsbehoud in de 2. Bundesliga afdwong, staat na zeven speelrondes in het rechterrijtje van die competitie. Met Van Wonderen moet de lijn omhoog worden ingezet. Het is nog onduidelijk voor hoeveel seizoenen Van Wonderen gaat tekenen bij Schalke.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!