Steijn toch populair na Ajax-drama

'Vanaf het moment dat ik weg was bij Ajax, dezelfde week alweer kunnen beginnen'

Vandaag om 19:34

Maurice Steijn kreeg genoeg aanbiedingen na zijn ontslag bij Ajax in oktober 2023. Dat vertelt de trainer zelf bij De Eretribune op ESPN. Steijn kon bij clubs over de hele wereld aan de slag, maar hapte nog niet toe.

"Vanaf het moment dat ik weg was bij Ajax, dezelfde week alweer kunnen beginnen", vertelt Steijn. "Er is interesse geweest uit Nederland, maar ook uit de rest van Europa én buiten Europa." Naar eigen zeggen had Steijn dus mogelijkheden genoeg om snel weer aan de slag te gaan, al koos hij daar niet voor.

"In het begin had ik er nog helemaal niet zo veel behoefte aan om meteen weer te beginnen", vervolgt Steijn. "Ik wilde lekker even afstand nemen. Ik heb veel gesprekken gevoerd met collega-coaches."

Na deze rustige periode, voelt Steijn het toch weer kriebelen. "Nu na al die maanden van afzeggen, heb ik weer zin om te beginnen." Steijn wil niet op specifieke clubs ingaan die hem benaderde, maar legt wel uit waarom hij steeds bedankte. "Of het was te vroeg, of er zat niet het juiste tussen", besluit Steijn.