Talent wil naam voor zichzelf maken bij Ajax

Talent wil naam voor zichzelf maken bij Ajax: 'Ik ben niet de zoon van'

Vandaag om 18:05

Damián van der Vaart is erop gebrand om zichzelf snel te laten zien bij Ajax. Hij kende een lastig eerste jaar in Amsterdam, maar is inmiddels een gewaardeerde basisspeler bij Ajax Onder-19. De vergelijking met vader Rafael van der Vaart wordt snel gemaakt, maar Damián wil vooral een naam voor zichzelf maken.

"Het gaat goed, vooral steeds beter", begint Van der Vaart in gesprek met Ajax.nl. "Ook op het veld. Het eerste jaar was wennen voor mij, maar ik heb het heel erg naar mijn zin en ben goed op mijn plek. Het voelt als thuis." De middenvelder groeide vanwege de loopbaan van zijn vader op in Duitsland en Denemarken, maar is blij dat hij nu in Nederland woont en voetbalt.

"Op een moment wilde ik wel graag naar Nederland. Ajax kwam en er was bij mij en mijn vader geen twijfel om het te doen." Nu de creatieveling in Amsterdam speelt, wordt hij steeds meer vergeleken met zijn vader. "Natuurlijk heb ik veel van hem meegekregen zoals hoe te leven als topsporter binnen en buiten het veld. Maar uiteindelijk doe ik mijn eigen ding. Ik ben Damián en niet de zoon van", besluit hij.