Flinke domper voor Slot en Liverpool

Flinke domper voor Slot en Liverpool: steunpilaar weken uit de roulatie

Vandaag om 17:34
Laatste update: om 18:00

Alisson heeft een hamstringblessure opgelopen tijdens de 0-1 gewonnen wedstrijd van Liverpool op bezoek bij Crytal Palace. De 32-jarige doelman zal naar verwachting een aantal weken aan de kant staan.

De Braziliaan moest in minuut 79 noodgedwongen gewisseld worden en voelde aan zijn hamstring. Volgens Liverpool-manager Arne Slot zal Alisson er vermoedelijk een aantal weken uitliggen. Hierdoor zal hij waarschijnlijk de WK-kwalificatiewedstrijden van Brazilië tegen Chili en Peru missen. Ook de wedstrijden van Liverpool na de interlandbreak zijn een groot vraagteken. Liverpool speelt dan onder meer tegen Chelsea en RB Leipzig.

"Ik verwacht hem (Alisson, red.) niet bij het team na de interlandperiode", begint Slot na afloop van de wedstrijd. "We zullen moeten afwachten. Ik verwacht dat hij een paar weken geblesseerd zal zijn", vervolgt Slot, die een hoge pet op heeft van zijn doelman. "Alisson is de beste keeper ter wereld. Het komt altijd verschrikkelijk hard aan als hij geblesseerd raakt."

Alisson werd in minuut 79 vervangen door de Tsjech Vitezslav Jaros, die zijn debuut maakte voor Liverpool. De 23-jarige keeper mocht invallen vanwege het ontbreken van tweede doelman Caoimhin Kelleher.