Liverpool en Slot winnen van Crystal Palace (0-1)

Slot geeft record goed vervolg bij Crystal Palace, Gakpo belangrijk voor Liverpool

Vandaag om 15:25

Met Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch én Cody Gakpo in de basis, ging Liverpool zaterdagmiddag op bezoek bij Crystal Palace (0-1). Dankzij een vroeg doelpunt van Diogo Jota is de ploeg van Arne Slot verder uitgelopen als koploper van de Premier League.

De schrik zat er al snel in bij Liverpool: binnen de minuut lag de bal achter Alisson Becker. Wegens buitenspel ging het feestje voor de thuisploeg echter niet door. Direct na de afgekeurde treffer kantelde het spelbeeld en nam Liverpool het heft in handen.

Na negen minuten spelen resulteerde het initiatief van Liverpool ook direct in een voorsprong. Bij de openingstreffer, wat later ook gelijk de enige treffer van de wedstrijd bleek te zijn, was een belangrijke rol voor Gakpo weggelegd. De buitenspeler werd door een fantastische steekpass weggestuurd en besloot met links voor te geven. Jota stond aan het einde van de voorzet en wist de bal tegen het net te werken.

Gedurende het restant van de wedstrijd bleef het spelbeeld grotendeels onveranderd. Tegen het eind van het duel deed Crystal Palace nog een poging om een doelpunt te maken, maar tot een écht slotoffensief kwam het niet. Ondanks de krappe zege, is de ploeg van Slot niet heel erg in de problemen gekomen. Enig smetje op de verder zorgeloze middag is het uitvallen doelman Becker. Hij moest zich in de tachtigste minuut laten vervangen door Vitezslav Jaros. De ernst van het kwetsuur is nog niet bekend.

De zege betekent dat Slot zijn behaalde record voortzet. De oefenmeester weet als eerste trainer van The Reds ooit negen van zijn eerste tien wedstrijden te winnen. Liverpool blijft koploper en loopt voor even uit op Manchester City en Arsenal. Het verschil met de gedeelde tweede plek op de ranglijst bedraagt nu vier punten. Na de interlandbreak staat de kraker met nummer vier Chelsea op het programma.