Hedwiges Maduro over 'crisis' bij Almere City FC

Maduro wil niks weten van 'crisis' bij Almere: 'Cijfermatig zijn we continu beter'

Vandaag om 14:42

Almere City FC wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen in de Eredivisie. Toch is trainer Hedwiges Maduro niet van plan het roer rigoureus om te gooien, zo vertelt hij aan Voetbal International.

Almere City is na acht wedstrijden in de Eredivisie nog altijd op zoek naar de eerste winstpartij. Dat is gek, stelt Maduro. "We zijn de ploeg met de grootste afwijkingen in data. We hadden meer doelpunten moeten maken en dus ook meer punten moeten pakken. We zijn cijfermatig continu beter dan de tegenstander. Die afwijkingen zullen een keer rechtgetrokken moeten worden."

Met twee punten is de ploeg van de kersverse oefenmeester terug te vinden op de zeventiende plek. Van een crisis wil Maduro echter niet spreken. "Dat vind ik een groot woord. We moeten realistisch zijn. Je hebt maar twee punten en je had er veel meer moeten hebben. Het is gewoon te weinig. De komende maand móét je punten gaan pakken..."

Hoe? "We moeten juist doorgaan met waar we mee bezig zijn. We doen heel veel dingen goed. Verdedigend staat het inmiddels aardig. We moeten niet focussen op verandering, maar verbetering. Je hebt ook geen garantie dat het beter gaat als je dingen verandert", besluit Maduro.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!