Vink wijst oorzaak aan van monsterzege PSV: 'Dat moet je vooral niet doen'

Perez waarschuwt Maduro: 'Hoe wil je zo in godsnaam iets klaarmaken?'

25 augustus om 22:56

Marciano Vink en Kenneth Perez zijn niet onder de indruk van de aanpak die trainer Hedwiges Maduro met zijn Almere City koos in de wedstrijd tegen PSV, die door de Eindhovenaren met 1-7 werd gewonnen. Vink geeft in Dit was het Weekend een verklaring voor de doelpuntenregen, terwijl Perez het omdoopt tot 'voorbeeld van hoe je het niet moet doen'. 

Vink ziet een duidelijke oorzaak voor de monsterzege van PSV. "Almere wilde overal koppeltjes maken, maar dat moet je tegen PSV niet doen. Veel spelers bij Almere zijn er pas net, die moeten nog wennen aan de club, aan elkaar en aan de competitie. Koppeltjes maken wordt dan een chaos. Dat was zo bij élke diepe bal van PSV."

Iemand die bij uitstek baat had van de wanorde bij Almere, was PSV'er Joey Veerman. "Vond je dat Veerman veel ruimte kreeg?" vraagt Perez met een lach aan zijn tafelgenoot. Ook Vink verbaasde zich hierover. "Bij Veerman leek het erop alsof hij twee jaar in de Eredivisie had gespeeld en nu meespeelde op een familiebijeenkomst. Zo van: ga maar diep, Henk!'

"Als je deze wedstrijd neemt, dan is het een voorbeeld van hoe je het niet moet doen. Geen druk op de bal en geen restverdediging. Hoe wil je zo in godsnaam iets klaar maken tegen PSV?" vraagt Perez zich af. "Maduro heeft echt nog wat te doen. In het eerste jaar speelde Almere wel afbraakvoetbal, maar laat ze maar vechten voor die punten."