Ron Vlaar kritisch op Manchester United en Matthijs de Ligt

Vlaar kraakt United en De Ligt: 'Ze roepen het over zichzelf af'

Vandaag om 14:17

Ron Vlaar is kritisch op Manchester United en Matthijs de Ligt. Volgens de oud-verdediger zijn er voor een club als The Red Devils geen excuses. Dat geldt volgens Vlaar ook voor de nieuwe aankopen, waaronder De Ligt, die zichzelf in een interview veel druk oplegde.

"Als we de Engelse media mogen geloven, dan heeft Ten Hag deze week nog gekregen. Hij heeft 3-3 gespeeld tegen FC Porto, dus dat belooft een heet potje te worden zondag tegen Aston Villa", wordt de discussie bij Viaplay geopend.

Manager Erik ten Hag heeft al meerdere keren aangegeven verschillende aanleidingen te zien, waarom zijn ploeg niet loopt. Vlaar denkt daar als analist van Viaplay het zijne van. "Ze roepen het over zichzelf af in veel gevallen. Ik vind het te makkelijk om te zeggen dat het iedere keer de verkeerde kant op valt. Dat heeft ook met je spelprincipes te maken en met een stukje tactiek en geloof. Ik geloof wel dat het vertrouwen bij de hele ploeg broos is, dat is logisch."

Door een gebrek aan zelfvertrouwen ziet Vlaar dat ook de nieuwe aankopen, waaronder Matthijs de Ligt, het moeilijk hebben bij hun nieuwe club. "Voor De Ligt is het hartstikke moeilijk op het moment. Ik vind hem een goede aankoop en ik vind hem een goede speler, alleen het verwachtingspatroon is te hoog. Dat zei hij zelf laatst ook", doelt Vlaar op een interview dat De Ligt gaf.

De ex-Ajacied gaf aan dat de verwachtingen rondom hem hoog lagen door zijn verleden en dat er nu met een vergrootglas naar hem gekeken wordt. Vlaar denkt dat de Nederlander dat beter niet had kunnen zeggen. "Op het moment dat je dat uitspreekt, geef je aan dat je niet in de vorm bent waarin je wil zijn. Dan maak je jezelf heel kwetsbaar. Iedereen leest dit. Je speelt wel bij United en er wordt van je verwacht dat je er gewoon staat en je werk doet, dat gebeurt momenteel niet."