Kees van Wonderen looft Brian Brobbey

'Dan gaat Brobbey voor de coach en zijn medespelers door het vuur'

Vandaag om 08:52

Kees van Wonderen heeft mooie woorden over voor Brian Brobbey. De oud-trainer van sc Heerenveen en Go Ahead Eagles ziet, in tegenstelling tot Johan Derksen, wél genoeg talent bij de spits.

Brobbey kreeg vrijdagavond in het programma Vandaag Inside nog de wind van voren. "Als hij scoort, scoort hij altijd in een soort kluts. Het is altijd een beetje rommelig. Ik vind hem eigenlijk niet zo'n groot talent. Ik zie het nooit", stelde Derksen.

Van Wonderen neemt het in gesprek met De Telegraaf op voor de spits en wijst naar de afgelopen interlandperiode van Oranje. "Joshua Zirkzee had de lat heel hoog gelegd tegen Bosnië en Herzegovina. Velen vroegen zich af: waarom Brian eigenlijk opstellen tegen Duitsland? Maar hoe groter de uitdaging, hoe beter Brian zich erin kan vastbijten en kan leveren."

Van Wonderen maakte Brobbey zelf ook van dichtbij mee. Als staflid van Jong Oranje merkte hij dat zijn pupil goed gaat op vertrouwen. "Bij ons stond Brobbey er ook altijd. Toen was Brian basisspeler en een belangrijke jongen in de spelersgroep. Dan gaat hij voor de coach en zijn medespelers door het vuur", besluit Van Wonderen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!