Zorgen bij Almere City groeien

Zorgen bij Almere groeien: 'Het begint nu wel heel lastig te worden'

Vandaag om 07:06

Het seizoen van Almere City FC is niet voortvarend begonnen, zo zien ook Thomas Robinet en Thom Haye. Voor de camera van ESPN reageert het duo op de prestaties van hun club. Met twee punten uit acht wedstrijden bezet de ploeg momenteel de zeventiende plek. 

"Het is lastig dat we niet scoren, maar we zullen nooit opgeven. Oké, we scoren niet. Maar de tegenstander kreeg ook maar één kans", begint Almere-aanvoerder Robinet na afloop van het verlies op Willem ll (0-1). "We speelden geweldig en wonnen alle duels. We missen alleen nog een doelpunt. We hadden een overwinning verdiend."

Bij teamgenoot Haye zit het vertrouwen in een goede afloop er iets minder in. "Het begint nu wel heel lastig te worden. Drie wedstrijden op rij hebben we zoveel meer expected goals dan de tegenstander. We raken zelf de lat en krijgen een zondagsschot tegen, dat maakt dat je de wedstrijd niet gelijkspeelt, maar ook nog verliest."

Haye maakte deze zomer transfervrij de overstap naar Flevoland, maar ziet dat het allemaal nog niet soepel gaat bij zijn nieuwe werkgever. "Ik irriteer me er wel mateloos aan, want dan krijg je weer de deksel op je neus. Het zit allemaal even tegen", besluit de middenvelder.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!