Willem ll verslaat Almere City

Zondagsschot Fatah levert Willem ll driepunter op bij Almere City

4 oktober om 21:54
Laatste update: 4 oktober om 22:36

Almere City heeft ook de achtste Eredivisie-wedstrijd van dit seizoen niet weten te winnen. In Flevoland was Willem ll uiteindelijk met 0-1 te sterk. De prachtige en enige goal van Amar Fatah viel pas een klein kwartier voor tijd.

Almere is ronduit slecht aan het seizoen begonnen. Met Hedwiges Maduro als trainer werden er tot dusver slechts twee schamele puntjes verzameld. Wel werd het spel de afgelopen weken beter. Ook tegen Willem ll was het veldspel weer prima. Thomas Robinet loste een gevaarlijk schot, terwijl ook Jochem Ritmeester van de Kamp opdook in het Tilburgse strafschopgebied.

Willem ll, dat vlak voor rust even dacht een strafschop te krijgen, speelde in het eerste bedrijf weinig klaar. Dat was ook in de tweede helft het geval. Almere was beter, en raakte via middenvelder Anas Tahiri de lat.

Dat Almere zichzelf niet beloonde, kwam de club uiteindelijk duur te staan. Twaalf minuten voor tijd maakte Fatah namelijk opeens 0-1. De invaller deed dat met een verwoestende uithaal. Daarmee bezorgde hij de bezoekers niet alleen de zege, maar ook een (voorlopige) plek in het linkerrijtje.