Justin Kluivert heeft WK als einddoel

Koeman ontvangt duidelijke boodschap: 'Het WK halen, dat is mijn einddoel'

Vandaag om 20:35
Laatste update: om 20:39

Justin Kluivert heeft één heel groot doel: het WK van 2026 in Mexico, Canada en de Verenigde Staten halen. De aanvaller van Bournemouth is aardig op weg, want hij maakt deel uit van de 23-koppige selectie die bondscoach Ronald Koeman vrijdag bekendmaakte. 

Ajax speelt 11 oktober tegen Hongarije, en neemt het vier dagen later op tegen Duitsland. Kluivert is erbij. "Dat is het mooiste wat er is natuurlijk, voor je land spelen", vertelt hij bij Viaplay. "Daarvoor werk ik ook super hard in mijn carrière. Ik wil gewoon een hele mooie carrière, en het beste eruit halen. Hoe mooi is het dan als je voor je land uit mag komen?"

"Er zijn maar een spelers die dat mogen", vervolgt de oud-speler van Ajax, AS Roma, RB Leipzig en Valencia. "Om daar bij te mogen zijn, dat is absurd. En het doel is het WK natuurlijk, dat is het einddoel."

Het wordt voor Kluivert allemaal nog wel een logistieke puzzel, want hij gaat ook trouwen. Het plannen van zijn bruiloft wordt lastig. "Heel moeilijk. Ik heb een groot doel, en dat is het WK. Alleen ik wil ook trouwen in het jaar van het WK. Dan heb ik lekker de tijd om alles te plannen."