Jim Ratcliffe over ontslag-geruchten rondom Erik ten Hag

Baas van United reageert op Ten Hag-rumoer: 'Hele goede manager, maar...'

Vandaag om 18:05
Laatste update: om 18:37

Jim Ratcliffe heeft zich uitgelaten over de toenemende kritiek op Erik ten Hag. De grootaandeelhouder van Manchester United stelt dat hij de Nederlander een erg goede trainer vindt, maar dat hij niet degene is die beslist over zijn toekomst.

"Ik wil die vraag niet beantwoorden", begint Ratcliffe nog als hem door de BBC gevraagd wordt of hij nog vertrouwen in heeft Ten Hag. "Ik mag Erik heel graag. Ik denk dat hij een heel goede manager is, maar onder aan de streep is het niet mijn beslissing..."

"Het managementteam dat Manchester United leidt, moet beslissen hoe we het team in veel opzichten het beste kunnen leiden. Die zijn hier pas sinds juli, dus ze moeten de balans opmaken en verstandige beslissingen nemen", vervolgt Ratcliffe, die zelf een deel van de aandelen van de club overnam voor een miljardenbedrag.

In aanloop naar het competitieduel met Aston Villa benadrukte Ten Hag zelf in ieder geval zich geen zorgen te maken, ondanks de tegenvallende resultaten van de afgelopen tijd. "We zijn een eenheid, de eigenaren, de clubleiding, het team en de technische staf", benadrukt Ten Hag, die wel beseft dat het beter moet. "We moeten veel verbeteren als we het seizoen tot een succes willen maken. En als we prijzen willen winnen, zoals de laatste twee seizoenen is gelukt", stelde de Tukker.