Perez en Kwakman over Rasmussen bij Ajax

Perez en Kwakman twijfelen bij Ajax: 'Ik weet niet wat hij echt kan'

Vandaag om 14:24

Christian Rasmussen weet Kenneth Perez en Kees Kwakman nog niet te overtuigen. Het duo vraagt zich na Slavia Praag - Ajax (1-1) af wat de specifieke kwaliteiten van de 21-jarige buitenspeler zijn.

Rasmussen stond donderdagavond in Praag aan de aftrap. "Ik weet nog steeds niet wat hij nou precies kan", stelt Perez bij Voetbalpraat op ESPN. "Wat kan hij echt goed? Is hij bloedsnel? Kan hij heel goed afwerken? Kan hij heel goed koppen? Kan hij heel goed iemand op de vierkante meter uitspelen? Ik weet het niet."

Perez krijgt bijval van Kwakman, die Rasmussen afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk (0-2) aan het werk zag. "Hij had toen een paar goede acties, maar ik denk dat hij net wat specifieks tekortkomt." Perez haakt in: "Maar heb jij iets ontdekt bij hem, Kees? Een goed schot met zijn linker, bijvoorbeeld? Ik zie het namelijk niet."

"Ik denk dat hij bij Jong Ajax wel een goede periode heeft gehad waarin hij goede goals maakte van afstand, maar je wil inderdaad iets specifieks zien", aldus Kwakman. Perez denkt dat het probleem groter is. "Ze hebben dat in zijn totaliteit op dit moment niet bij Ajax. Ze hebben natuurlijk wel wat blessures, maar ze moeten het hebben van het team. Best bijzonder als Ajax."