'Na Ten Hag bevindt ook Kuyt zich in 'week van waarheid''

'Toekomst Kuyt wordt maandag duidelijk, weekend kan weleens cruciaal zijn'

Vandaag om 12:35
Laatste update: om 12:40

Dirk Kuyt staat mogelijk aan de vooravond van zijn laatste weekend als trainer van Beerschot, zo verzekert Het Laatste Nieuws. De Nederlander hoort volgens het medium maandag of hij mag aanblijven als hoofdtrainer van de Belgische promovendus.

Kuyt pakte met Beerschot slechts één punt uit de eerste negen competitieduels en gaat vrijdagavond op bezoek bij Westerlo. Die wedstrijd kan weleens cruciaal worden voor de toekomst van de Nederlandse oefenmeester.

Het Laatste Nieuws meldt dat de positie van Kuyt namelijk maandag intern besproken wordt. Beerschot moet daarbij belangrijke keuzes maken, volgens het medium: de promovendus moet Kuyt bij een ontslag nog ongeveer één miljoen euro uitbetalen, maar zou ook kunnen kiezen voor een 'sportief schokeffect'. 'Mocht het paars-witte schip op Westerlo nóg dieper zinken, dan is dat laatste niet ondenkbaar', klinkt het.

Hoewel de kwaliteit bij Beerschot soms te wensen overlaat, rekent het medium Kuyt de slechte seizoenstart van Beerschot wel deels aan. 'Na negen speeldagen vallen bij Beerschot toch moeilijk een duidelijke organisatie, systeem en looplijnen te ontdekken. Ook wacht Kuyt vaak lang met wisselen en zagen we zelden een straffe lonende bijsturing of ingenieuze tegenzet. Puur resultaatsvoetbal lijkt aan Kuyt niet besteed, terwijl dit Beerschot nood kan hebben aan 'gesloten' voetbal: eens dichtgooien, die handel.'

Beerschot en Westerlo trappen vrijdagavond om 20.45 uur af. Westerlo is terug te vinden op de zesde plek in de Jupiler Pro League.