Van der Gijp komt met oordeel over Brobbey

Van der Gijp komt met Brobbey-oordeel: 'Dat moet je niet doen...'

Vandaag om 09:56

René van der Gijp betwijfelt of Brian Brobbey 'een zekerheidje' wordt in de spitspositie bij Ajax. De oud-voetballer maakt zich zorgen om de kwaliteiten van de viervoudig Oranje-international in de afwerking.

Bij Vandaag Inside begint presentator Wilfred Genee over de gemiste kansen van Brobbey in het Europa League-duel met Slavia Praag (1-1). "Dat zeg ik al twee jaar tegen jou (Genee, red.) en daar heb ik het ook vaak met Wim (Kieft, red.) over. Wordt iemand die gewoon heel moeilijk kansen afmaakt ooit een zekerheidje?", aldus Van der Gijp. 

"Op een gegeven moment zie je hem op het doel af lopen en dan denk je: dit gaat niet werken", gaat Van der Gijp verder. "Bij dat schot vanaf de zijkant zie je dat hij kracht wil geven aan zijn schot, maar dat moet je niet doen. De meeste spelers tikken de bal gewoon."

Over het algemeen zag Van der Gijp een 'vreselijke' wedstrijd tussen Slavia Praag en Ajax. "Van beide kanten vond ik het niet om aan te zien. Alles werd ingeleverd", stelt de voormalig profvoetballer.