De Ligt krijgt er van langs in Engelse media

Engelse media verwoestend voor De Ligt: 'Een nachtmerrie'

Vandaag om 08:43
Laatste update: om 09:10

Manchester United kwam donderdagavond erg goed weg met een punt tegen FC Porto nadat de ploeg van Erik ten Hag een 2-0 voorsprong weggaf tot een 3-2 achterstand. In de Engelse media is het vooral Matthijs de Ligt die verwoestende cijfers krijgt.

In Manchester Evening News krijgt De Ligt het laatste cijfer van de ploeg. De Nederlander moet het doen met een 3. 'Dagen nadat zijn positionering werd besproken door Jamie Carragher, was De Ligt echt nergens te bekennen bij de doelpunten van Samu Omorodion. Hij kwam in de 78e minuut naar de kant.' De Ligt zijn duopartner Lisandro Martinez kreeg een vier van het fanmedium uit Manchester.

Ook het Engelse 90min kwam niet verder dan een 3 voor De Ligt. 'Op beweging en duelkracht werd hij twee keer afgetroefd door Omorodion in het vijfmetergebied van de doelman. Toen Porto gelijkmaakte en op voorsprong kwam, zag de Nederlander er niet goed uit.'

United in Focus deelde, net als aan Noussair Mazraoui, ook een 3 uit aan de ongelukkige De Ligt. 'De andere helft van het Bayern-duo had ook absoluut geen goede tijd. De Ligt reageerde heel langzaam bij de eerste twee goals en Omorodion sprong ook voor hem bij de derde goal. De Ligt leek eigenlijk de hele wedstrijd in paniek.'

'De Ligt beleefde een nachtmerrie', schrijft The Guardian. De krant noemt zijn manier van verdedigen 'ineffectief' en heeft geen goed woord over voor de verdedigende prestaties van de ploeg van Ten Hag.

Ten slotte krijgt De Ligt ook van The Sun een diepe onvoldoende: een 4. 'Zag er imposant uit in de lucht toen hij voorzetten van beide kanten wegwerkte, maar kon een tweede doelpunt van Omorodion niet voorkomen. Net als een groot deel van de ploeg ging zijn niveau achteruit naarmate de wedstrijd vorderde.'