Ricky van Wolfswinkel na FC Twente - Fenerbahçe

Van Wolfswinkel klapt voor 'wereldgoal' Tadic: 'Maar wij verdienden te winnen'

3 oktober om 23:20

Ricky van Wolfswinkel vindt dat FC Twente donderdagavond de dienst uitmaakte tegen Fenerbahçe. Lang leek het genoeg voor een overwinning, maar daar dachten Sofyan Amrabat en Dusan Tadic anders over. Onverdiend, noemt de aanvoerder van De Tukkers de puntendeling. 

"Je gaat nu met een punt het veld af. Helemaal niet slecht natuurlijk, maar we voelden enorme controle", begint Van Wolfswinkel na afloop van de 1-1 voor de camera van Ziggo Sport. De aanvaller is erg te spreken over wat hij en zijn teamgenoten op de mat hebben gelegd. "Ik denk dat wij beter waren aan de bal. Zij hebben natuurlijk veel individuele kwaliteiten. Een wereldbal van Amrabat en een wereldgoal van Tadic, waar je alleen maar voor mag klappen. Maar overall: het is mooi dat we al zover zijn dat we mogen zeggen dat we balen met een punt."

Binnen de lijnen voelt het als een goed geoliede machine, stelt Van Wolfswinkel. "Het voelt goed, als een eenheid. Dat is altijd al onze kracht geweest, en dat laten we steeds weer zien, met ook in fases heel goed voetbal."

"Ik denk dat wij het eerder verdiend hadden om te winnen dan Fenerbahçe", vervolgt de geïmproviseerde rechtsbuiten, die ondanks dat een gevoel van 'trots' beklijft. "We voelden ons goed en waren fit. Fitter dan hun. Dat is een goed gevoel."